Om vinproducenten
Sedan starten har Saó del Coster utvecklat sin vinproduktion på ett traditionellt sätt, man plogar med hjälp av djur, de jobbar för att ha så lite påverkan på miljö och druvor som möjligt, de respekterar naturens gång och använder sig endast av biodynamiska metoder.
Egendomen grundades 2004 av Fredi Torres, Saó del Coster föddes av en stark vision och målsättning, fokus på terroir, fokus på produkten och fokus på människorna i och runt vinproduktionen. Fredi har sedan lämnat egendomen och det är nu Joël Chevallaz som har varit med sedan starten och Patrick Pochon som driver den. Båda är passionerad av vin och hantverket för att skapa vinet och de är båda besatta av regionen och dess enormt positiva energi och möjligheter och är idag egendomens och filosofins beskyddare. Frédéric Duseigneur, anlitas som biodynamisk konsult och bidrar med att utveckla arbetet och vingårdarna och Sonia Blasco anslöt våren 2022 som oenolog. De förvandlar och förädlar tillsammans det vingårdarna ger dem och låter det skapa viner som uttrycker den stolta karaktären från vad Priorat är och står för. Saó del Coster ligger i Gratallops i centrala Priorat och hjärtat av området som har den mycket speciella jordmånen Licorella. Byn ligger ca 320 möh och 25 km från kusten.