Om vinproducenten
Nej Chablis är inte en druva utan ett vinområde i Frankrike! Jordmånen i området består av gammal havsbotten vilket har gett en jordmån bestående av kalksten
blandat med lera och märgel och som är fullspäckad av fossil och ostronskal. Det är det här som kännetecknar smaken på en Chablis och gör den så unik. Domaine Jean
Goulley grundades 1986 av Jean Goulley och har sedan starten drivits ekologiskt. Jean Goulley köpte 6 ha och har sedan dess växt till de 13 ha men kultiverar idag. I laguppställningern ingår Petit Chablis, Chablis och tre olika Premier Cru lägen.
Fourchaume, Montmains och Mont de Milieu. Rankorna är runt 50 år gamla och den yngsta frukten som ingår i Petit Chablis är lite över 20 år. Sonen i familjen har också
sin egen Domaine under namnet Domaine Philippe Goulley. De båda kompletterar varandra bra då stilarna skiljer sig markant åt. Pappa Jeans viner är rena, linjära och
krispiga och uppfostrade på ståltank medan Philippe kör lite mer old school och har adderat fat i vinifiering som ger ett något fetare uttryck. Familjen är en av pionjärerna
i Chablis när det kommer till ekologisk odling och den första vingården fick sitt certifikat 2005. Vinerna är hantverksmässigt framställda och allt sköts manuellt och
de är mycket återhållsamma gällande tillsättning av sulfiter. Stilen är klassisk med områdestypisk mineralitet och sälta med saliverande syra och med lite fetare textur.
En riktigt bra Chablis!